Земун Фест на три локације

Пет дана по којима ћете памтити лето у Београду 2023 без дилеме стижу на градски репертоар. Све што чини добар провод је у Земуну

Уторак 22. авг 2023.

cover image

Традиционални београдски летњи фестивал "Земун Фест" и ове године се одржава од 23. до 27. августа на три локације у срцу једног од најлепших делова Београда. На самом крају августа, Земун ће бити место филмских премијера, уметничких изложби, јединственог street market-а и три концерта музичких великана: група Ван Гог, ЈУ група и Партибрејкерси.

Део филмског програма предстојећег фестивала биће отворен 23. августа свечаном пројекцијом остварења "Жан Ди Бари" са Џонијем Депом у главној улози, филмом који је отворио Кански фестивал. Пре приказивања, публика ће уживати у концерту филмске музике у извођењу састава "Квартет Rocher".

Ово издање Земун Феста биће у знаку легендарних Земунаца - ЈУ групе, који су обележили историју југословенског рокенрола али и историју овог краја Београда. У Земуну су стасавали, у Земуну су добили име, а за Земун и Дунав их веже много важних, животних и музичких тренутака! Имајући све то у виду, публика Земун Феста биће привилегована да 24. августа ужива у пројекцији филма "ЈУ група - Тренутак сна".

Филмски програм фестивала биће обогаћен пројекцијама остварења "Northern Comfort" 25. августа и "Брокер" 26. августа. У складу са трендовима филмских фестивала, публика Земун Феста ће 27. августа бити у прилици да премијерно погледа две епизоде нове серије "Тунел" редитеља Петра Ристовског. Сва приказивања филмова одиграће се у јединственој биоскопској дворани на отвореном у Земунском парку.

Концертни програм одржаће се на главној бини на Земунском кеју: 24. августа наступиће бенд Red Danger, 25. августа култни Партибрејкерси, 26. августа група Ван Гог, док 27. августа фестивал затвара легендарна JY група.

На концертну зону фестивала "наслониће се" и поставка Street маркета са преко стотину излагача. У овој зони, посетиоци фестивала могу да уживају у новим мирисима и укусима, јединственој понуди хране и пића али и да се упознају са стваралаштвом младих уметника и занатлија који учешћем на овој манифестацији добијају шансу да боље представе и пласирају своје производе.

Током пет фестивалских дана становнике и посетиоце Земуна очекују десетине бесплатних програма, уметничке изложбе, филмске премијере, концерти и street маркет. Све то гарантује летње вечери за памћење на обали Дунава.

Добродошли на Земун Фест.


ПОВЕЗАНО