Zemun Fest na tri lokacije

Pet dana po kojima ćete pamtiti leto u Beogradu 2023 bez dileme stižu na gradski repertoar. Sve što čini dobar provod je u Zemunu

Utorak 22. avg 2023.

cover image

Tradicionalni beogradski letnji festival "Zemun Fest" i ove godine se održava od 23. do 27. avgusta na tri lokacije u srcu jednog od najlepših delova Beograda. Na samom kraju avgusta, Zemun će biti mesto filmskih premijera, umetničkih izložbi, jedinstvenog street market-a i tri koncerta muzičkih velikana: grupa Van Gog, JU grupa i Partibrejkersi.

Deo filmskog programa predstojećeg festivala biće otvoren 23. avgusta svečanom projekcijom ostvarenja "Žan Di Bari" sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, filmom koji je otvorio Kanski festival. Pre prikazivanja, publika će uživati u koncertu filmske muzike u izvođenju sastava "Kvartet Rocher".

Ovo izdanje Zemun Festa biće u znaku legendarnih Zemunaca - JU grupe, koji su obeležili istoriju jugoslovenskog rokenrola ali i istoriju ovog kraja Beograda. U Zemunu su stasavali, u Zemunu su dobili ime, a za Zemun i Dunav ih veže mnogo važnih, životnih i muzičkih trenutaka! Imajući sve to u vidu, publika Zemun Festa biće privilegovana da 24. avgusta uživa u projekciji filma "JU grupa - Trenutak sna".

Filmski program festivala biće obogaćen projekcijama ostvarenja "Northern Comfort" 25. avgusta i "Broker" 26. avgusta. U skladu sa trendovima filmskih festivala, publika Zemun Festa će 27. avgusta biti u prilici da premijerno pogleda dve epizode nove serije "Tunel" reditelja Petra Ristovskog. Sva prikazivanja filmova odigraće se u jedinstvenoj bioskopskoj dvorani na otvorenom u Zemunskom parku.

Koncertni program održaće se na glavnoj bini na Zemunskom keju: 24. avgusta nastupiće bend Red Danger, 25. avgusta kultni Partibrejkersi, 26. avgusta grupa Van Gog, dok 27. avgusta festival zatvara legendarna JY grupa.

Na koncertnu zonu festivala "nasloniće se" i postavka Street marketa sa preko stotinu izlagača. U ovoj zoni, posetioci festivala mogu da uživaju u novim mirisima i ukusima, jedinstvenoj ponudi hrane i pića ali i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika i zanatlija koji učešćem na ovoj manifestaciji dobijaju šansu da bolje predstave i plasiraju svoje proizvode.

Tokom pet festivalskih dana stanovnike i posetioce Zemuna očekuju desetine besplatnih programa, umetničke izložbe, filmske premijere, koncerti i street market. Sve to garantuje letnje večeri za pamćenje na obali Dunava.

Dobrodošli na Zemun Fest.