Сјајне Грочанске свечаности

Гроцка зове! Четири дана великих дешавања и богатог програма ће одушевити комплетну публику

Среда 26. јул 2023.

cover image

55. Грочанске свечаности се дешавају од 30. јула до 2. августа. Манифестација са циљем да представи културу, туризам, спорт и пољопривреду општине Гроцка је и традиција и атракција. Догађај који вреди посетити, дефинитивно.

Свечано отварање је најављено за недељу, 30. јул од 19:30 на платоу испред Скупштине града Гроцка. Грочанска чаршија је тачна локација на којој ће се реализовати дебитанстки културно-уметнички програм за овогодишње издање.

Дунавски кеј је место одржавања музичког програма. Концерти домаће народне и модерне музике ће почињати од 21:00. У понедељак, 31. јула наступају Мира Марковић и Марко Гачић уз оркестар. Наредног дана, 1. августа стиже Црни Церак. Последњег фестивалског дана, 2. августа пева Ана Бекута уз оркестар Аце Софронијевића.

Комплетан програм ће обухватити различите активности и дешавања. Традиционално такмичење у кувању рибље чорбе "Златни котлић Дунава", кување ловачког гулаша, етно базар, изложба олдтајмера, фолклорни дефиле, такмичење за најбољу ракију кајсијевачу и саветовање пољопривредника чине један сегмент програма.

Бројна спортска дешавања подразумевају баскет 3 на 3, одбојку на песку, турнир у шаху, такмичење у гађању глинених голубова, турнир у рекреативном тенису и вече посвећено борилачким вештинама. Посебан део чини програм за децу и у оквиру њега ће бити приређен програм предшколских група, концерт дечјих фолклорних ансамбала, аниматори, жонглери и кловнови ће учинити све за дечји осмех, док ће вештине и сналажљивост бити тестиране на полигону Урбан каубоја.

Сада када знате све махните центру града и пођите пут фантастичне Гроцке где је забава загаратнована.


ПОВЕЗАНО