Sjajne Gročanske svečanosti

Grocka zove! Četiri dana velikih dešavanja i bogatog programa će oduševiti kompletnu publiku

Sreda 26. jul 2023.

cover image

55. Gročanske svečanosti se dešavaju od 30. jula do 2. avgusta. Manifestacija sa ciljem da predstavi kulturu, turizam, sport i poljoprivredu opštine Grocka je i tradicija i atrakcija. Događaj koji vredi posetiti, definitivno.

Svečano otvaranje je najavljeno za nedelju, 30. jul od 19:30 na platou ispred Skupštine grada Grocka. Gročanska čaršija je tačna lokacija na kojoj će se realizovati debitanstki kulturno-umetnički program za ovogodišnje izdanje.

Dunavski kej je mesto održavanja muzičkog programa. Koncerti domaće narodne i moderne muzike će počinjati od 21:00. U ponedeljak, 31. jula nastupaju Mira Marković i Marko Gačić uz orkestar. Narednog dana, 1. avgusta stiže Crni Cerak. Poslednjeg festivalskog dana, 2. avgusta peva Ana Bekuta uz orkestar Ace Sofronijevića.

Kompletan program će obuhvatiti različite aktivnosti i dešavanja. Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe "Zlatni kotlić Dunava", kuvanje lovačkog gulaša, etno bazar, izložba oldtajmera, folklorni defile, takmičenje za najbolju rakiju kajsijevaču i savetovanje poljoprivrednika čine jedan segment programa.

Brojna sportska dešavanja podrazumevaju basket 3 na 3, odbojku na pesku, turnir u šahu, takmičenje u gađanju glinenih golubova, turnir u rekreativnom tenisu i veče posvećeno borilačkim veštinama. Poseban deo čini program za decu i u okviru njega će biti priređen program predškolskih grupa, koncert dečjih folklornih ansambala, animatori, žongleri i klovnovi će učiniti sve za dečji osmeh, dok će veštine i snalažljivost biti testirane na poligonu Urban kauboja.

Sada kada znate sve mahnite centru grada i pođite put fantastične Grocke gde je zabava zagaratnovana.