Књиге које ћете читати у даху

Топ 5 књига за сезону зима 2021

Понедељак 15. феб 2021.

cover image

Више него икада пре постоје разлози зашто је паметније остати код куће. Пре него што досада покуца на врата, сместите се удобно и читајте. Нећете се покајати.

1. Град бола - Мети Камбери

Да живот није лак овај момак одлично зна. Суровост и најтежа тежина живота су његова дефиниција свакодневнице још док је био у стомаку. Отргао се свему што је чинило његов сваки дан и сваку ноћ али је окренуо нови лист. У пуних 19 је сео и прелио судбину на папир. Уз помоћ људи са великим љ је написао свој живот. Нимало леп. Поучан, можда и превише ако је то могуће. Сирова људска прича на 246 страница ће вас вратити на исправан колосек, на пут, једини пут којим би требало ићи. Књига "Град болаГрад бола" се купује искључиво онлајн. Без премишљања, тренутно се продаје четврто издање.

2. Контраендорфин - Светислав Басара

Ове корице су освојиле Нинову награду за 2020. годину. Стручни део публике је дао максималну оцену. Похвално, без дилеме.

3. Неонски блуз - Дејан Стојиљковић

Човек који је са речима на ти има сјајну новост за љубитеље квалитетно писаних редова. Сада представља збирку прича који иде од Првог светског рата до данашњице. На свој, јединствен начин. Другачије и не уме.

4. Београд кроз кључаонице 100 кућа - Ненад Новак Стефановић

Уколико сте одувек желели информацију више о магичном главном граду Србије, ово је књига за вас. Где су живели познати Београђани и они који су се доселили, а много учинили за град, на којој адреси је отворен први кабаре, шта крију неке од највећих зграда су само нека питања на која ћете добити одговор у овом издању.

5. Воли свој живот - Софи Кинсела

"Чита ми се али ништа тешко" је реченица након које следи набавка ове књиге. Лагано, забавно, идеално за после напорног дана. Ауторка Софи одлично зна како да држи пажњу. Да није тако, њени наслови не би били доступни на свим меридијанима. Ведра и модерна књига која неће стајати у кућној библиотеци али ће измамити осмех на лице.