Шта радити до краја лета

Коме врелина београдског асфалта није исцедила вијуге и друге капацитете као лимун, имаће повода за боравак изван куће на претек

Недеља 25. авг 2019.

cover image

Јесен стиже 23. септембра 2019. у 08:50. Дакле, нема још много времена за летње чаролије. Градски програм је такав да ће ретко ко гледати у небо и надати се одлагању дугих киша и хладнијих дана.

Светско првенство у кошарци 2019 је главни разлог због кога ће све очи бити упрте у далеку Кину. Репрезентација Србије премијерно игра 31. августа против Анголе. Кошаркашка репрезентација Филипина и орлови ће одмерити снаге 2. септембра. Само два дана касније, 4. септембра Србија vs Италија ће бити тема свих тема. У тактику Александра Ђорђевића не сумња нико. Спремајте дланове, хладно пиво, грицкалице и живце за предстојећи кошаркашки спектакл.

Финиш лета једнако крај за велике градске манифестације. Лето на Гардошу, Културно лето на Палилули, Раковичко лето, Бојчинско културно лето, Манаково културно лето и сви догађаји који су чинили останак у Београду правим избором се завршавају до последњег дана августа.

Љубитељи седме уметности ће још мало уживати у гледању филмова под звездама захваљујући дешавањима Filmstreet и Биоскоп на отвореном, а онда се пројекције враћају у домове и биоскопске сале. Пажљиво читајте календар дешавања и не дозволите да вам мањак информација упропасти августовску авантуру.


Да ли сте знали да је календарски последњи дан лета уједно и Светски дан без аутомобила. У целом свету, 22. септембар је дан када би сви аутомобили требало да остану на паркингу, а да се људи крећу пешке, јавним превозом или како год, осим колима. На време сте обавештени тако да се потрудите да учините нешто за планету Земљу. Барем на један дан.

Надолазећа јесен ће бити више него одлична. Марина Абрамовић и Ерос Рамацоти су само неке од личности са листе нај који ће се побринути за изванредне успомене.