Šta raditi do kraja leta

Kome vrelina beogradskog asfalta nije iscedila vijuge i druge kapacitete kao limun, imaće povoda za boravak izvan kuće na pretek

Nedelja 25. avg 2019.

cover image

Jesen stiže 23. septembra 2019. u 08:50. Dakle, nema još mnogo vremena za letnje čarolije. Gradski program je takav da će retko ko gledati u nebo i nadati se odlaganju dugih kiša i hladnijih dana.

Svetsko prvenstvo u košarci 2019 je glavni razlog zbog koga će sve oči biti uprte u daleku Kinu. Reprezentacija Srbije premijerno igra 31. avgusta protiv Angole. Košarkaška reprezentacija Filipina i orlovi će odmeriti snage 2. septembra. Samo dva dana kasnije, 4. septembra Srbija vs Italija će biti tema svih tema. U taktiku Aleksandra Đorđevića ne sumnja niko. Spremajte dlanove, hladno pivo, grickalice i živce za predstojeći košarkaški spektakl.

Finiš leta jednako kraj za velike gradske manifestacije. Leto na Gardošu, Kulturno leto na Paliluli, Rakovičko leto, Bojčinsko kulturno leto, Manakovo kulturno leto i svi događaji koji su činili ostanak u Beogradu pravim izborom se završavaju do poslednjeg dana avgusta.

Ljubitelji sedme umetnosti će još malo uživati u gledanju filmova pod zvezdama zahvaljujući dešavanjima Filmstreet i Bioskop na otvorenom, a onda se projekcije vraćaju u domove i bioskopske sale. Pažljivo čitajte kalendar dešavanja i ne dozvolite da vam manjak informacija upropasti avgustovsku avanturu.


Da li ste znali da je kalendarski poslednji dan leta ujedno i Svetski dan bez automobila. U celom svetu, 22. septembar je dan kada bi svi automobili trebalo da ostanu na parkingu, a da se ljudi kreću peške, javnim prevozom ili kako god, osim kolima. Na vreme ste obavešteni tako da se potrudite da učinite nešto za planetu Zemlju. Barem na jedan dan.

Nadolazeća jesen će biti više nego odlična. Marina Abramović i Eros Ramacoti su samo neke od ličnosti sa liste naj koji će se pobrinuti za izvanredne uspomene.