Ко је за вино?

Бело грожђе у предности јер тако налаже летњи хедонизам

Петак 09. авг 2019.

cover image

Бела вина из Србије су увек добра идеја. Када температура у граду хронично стоји у црвеној зони, тада су неопходне посебне мере за расхлађивање. Не, решење није боравак у леденим просторијама. Али, испијање ледено белог вина и те како мења ситуацију.

Последња деценија је изнедрила бројне винарије широм земље. Неке су откриле магични рецепт незаборавног укуса. Једна од њих је винарија Ластар. Виноград под планином Јухор тражи много труда, а заузврат даје перфектно грођже. Идеално за шардоне. Првом приликом откријте магију из боце под именом Ластар Chardonnay. Биће вам јасно одакле толико награда за спрски вински подухват.

Уникатна Шумадија и у њој Опленац. Баш ту се деценијама праве светски позната вина. Етикета Александровић је симбол беспрекорног квалитета. Једно њихово вино је као створено топле дане. Лето је често варљиво, готово увек непредвидиво али заувек занимљиво. И незаборавно. Такво је и њихово вино "Тријумф Голд". Совињон Блан, Пино Блан и Ризлинг су фузија која расхлађује непца у секунди. Не тек толико да нестане врућина већ по највишим стандардима. Пробајте што пре.

Међу топ 3 вина из Србије за лето 2019 заслужено место је пронашла "Мистерија" из породичне винарије Киш. Обронци Фрушке горе су од кад је света и века тло које гарантује хармонију звану добро вино. Боје сунца, а интензивна арома оплемењена лимуном и бресквом. Најкраћи опис за боцу која обећава максимално расположење. Не заборавите на ово вино и током јесени и зиме. Имаћете осећај да је лето вечно.


Дуге топле ноћи су незамисливе без мехурића у чаши. Ништа лепше од право охлађеног просека. Италија је дом овој врсти напитка. Без губљења времена и истраживачког залагања, откријте спектакл звани "Borgoluce". Лепршав, упечатљив, незабораван италијански шик ће учинити чуда. Подигните чашу високо и наздравите. Првенствено себи па другима. Обрадујте се без важног повода. Радујте се и када нема разлога. Једно је лето 2019. Памтите га по најбољем.