Ko je za vino?

Belo grožđe u prednosti jer tako nalaže letnji hedonizam

Petak 09. avg 2019.

cover image

Bela vina iz Srbije su uvek dobra ideja. Kada temperatura u gradu hronično stoji u crvenoj zoni, tada su neophodne posebne mere za rashlađivanje. Ne, rešenje nije boravak u ledenim prostorijama. Ali, ispijanje ledeno belog vina i te kako menja situaciju.

Poslednja decenija je iznedrila brojne vinarije širom zemlje. Neke su otkrile magični recept nezaboravnog ukusa. Jedna od njih je vinarija Lastar. Vinograd pod planinom Juhor traži mnogo truda, a zauzvrat daje perfektno grođže. Idealno za šardone. Prvom prilikom otkrijte magiju iz boce pod imenom Lastar Chardonnay. Biće vam jasno odakle toliko nagrada za sprski vinski poduhvat.

Unikatna Šumadija i u njoj Oplenac. Baš tu se decenijama prave svetski poznata vina. Etiketa Aleksandrović je simbol besprekornog kvaliteta. Jedno njihovo vino je kao stvoreno tople dane. Leto je često varljivo, gotovo uvek nepredvidivo ali zauvek zanimljivo. I nezaboravno. Takvo je i njihovo vino "Trijumf Gold". Sovinjon Blan, Pino Blan i Rizling su fuzija koja rashlađuje nepca u sekundi. Ne tek toliko da nestane vrućina već po najvišim standardima. Probajte što pre.

Među top 3 vina iz Srbije za leto 2019 zasluženo mesto je pronašla "Misterija" iz porodične vinarije Kiš. Obronci Fruške gore su od kad je sveta i veka tlo koje garantuje harmoniju zvanu dobro vino. Boje sunca, a intenzivna aroma oplemenjena limunom i breskvom. Najkraći opis za bocu koja obećava maksimalno raspoloženje. Ne zaboravite na ovo vino i tokom jeseni i zime. Imaćete osećaj da je leto večno.


Duge tople noći su nezamislive bez mehurića u čaši. Ništa lepše od pravo ohlađenog proseka. Italija je dom ovoj vrsti napitka. Bez gubljenja vremena i istraživačkog zalaganja, otkrijte spektakl zvani "Borgoluce". Lepršav, upečatljiv, nezaboravan italijanski šik će učiniti čuda. Podignite čašu visoko i nazdravite. Prvenstveno sebi pa drugima. Obradujte se bez važnog povoda. Radujte se i kada nema razloga. Jedno je leto 2019. Pamtite ga po najboljem.