Цео свет у ритму кошарке

Светско првенство у кошарци 2019 стиже у живот свих становника планете

Петак 30. авг 2019.

cover image

Последњих месеци, на спомен Кине прва асоцијација су неумољиве Трампове економске мере које редовно шаље на адресу најбрже растуће економије света. До половине септембра, Кина неће бити синоним за таксе и царине већ само за једну једину тему - кошарка.

Светско првенство у кошарци 2019 почиње 31. августа и трајаће до 15. септембра. Међународна кошаркашка федерација, ФИБА и Кошаркашки савез Кине су организатори овогодишњег спортског догађаја број један.

Репрезентација Србије је, потпуно очекивано, један од фаворита за освајање златне медаље. Поготово због чињенице да је једини непоражен тим пред Мундобаскет 2019. Тренер Александар Ђођевић је отпутовао са најбољим момцима. Упркос повредама и промени чланова екипе у последњем тренутку, нема сумње да ће орлови освојити светске фанове кошарке.


Распоред утакмица на Светском првенству у Кини

Први дан такмичења и прва утакмица за плаве. У суботу, 31. августа, у 09:30 по средњеевропском времену, Србија се састаје са Анголом. Дебитантски окршај у групи Д ће зауставити земљу и све активности. На време се разбудите и спремите опрему за навијање. Други меч у групи је заказан за понедељак, 2. септембар. Тачно у 13:30 на црту ће нам изаћи Филипини. Два дана касније, 4. септембра од 13:30, Италија и Србија ће одмерити снаге.

Ово је 18. по реду светско такмичење мушких сениорских екипа. Најбољих осам тимова ће бити директно пласирано на Олимпијске игре 2020 у Токију. Групна фаза је проширена и уместо досадашњих 24, шансу за освајање медаље има 32 тима. По први пут наступају репрезентације Чешке и Црне Горе. Сједињене Америчке Државе бране златну титулу. Судећи по резултатима и невероватној енергији играча Александра Ђорђевића, неће је одбранити.

Шта радити у Београду током Светског првенства у кошарци је никада лакша дилема. Навијати, навијати и само навијати. Спектакл стиже. Не пропустите ни један једини кош. Напред Србијо!