Ceo svet u ritmu košarke

Svetsko prvenstvo u košarci 2019 stiže u život svih stanovnika planete

Petak 30. avg 2019.

cover image

Poslednjih meseci, na spomen Kine prva asocijacija su neumoljive Trampove ekonomske mere koje redovno šalje na adresu najbrže rastuće ekonomije sveta. Do polovine septembra, Kina neće biti sinonim za takse i carine već samo za jednu jedinu temu - košarka.

Svetsko prvenstvo u košarci 2019 počinje 31. avgusta i trajaće do 15. septembra. Međunarodna košarkaška federacija, FIBA i Košarkaški savez Kine su organizatori ovogodišnjeg sportskog događaja broj jedan.

Reprezentacija Srbije je, potpuno očekivano, jedan od favorita za osvajanje zlatne medalje. Pogotovo zbog činjenice da je jedini neporažen tim pred Mundobasket 2019. Trener Aleksandar Đođević je otputovao sa najboljim momcima. Uprkos povredama i promeni članova ekipe u poslednjem trenutku, nema sumnje da će orlovi osvojiti svetske fanove košarke.


Raspored utakmica na Svetskom prvenstvu u Kini

Prvi dan takmičenja i prva utakmica za plave. U subotu, 31. avgusta, u 09:30 po srednjeevropskom vremenu, Srbija se sastaje sa Angolom. Debitantski okršaj u grupi D će zaustaviti zemlju i sve aktivnosti. Na vreme se razbudite i spremite opremu za navijanje. Drugi meč u grupi je zakazan za ponedeljak, 2. septembar. Tačno u 13:30 na crtu će nam izaći Filipini. Dva dana kasnije, 4. septembra od 13:30, Italija i Srbija će odmeriti snage.

Ovo je 18. po redu svetsko takmičenje muških seniorskih ekipa. Najboljih osam timova će biti direktno plasirano na Olimpijske igre 2020 u Tokiju. Grupna faza je proširena i umesto dosadašnjih 24, šansu za osvajanje medalje ima 32 tima. Po prvi put nastupaju reprezentacije Češke i Crne Gore. Sjedinjene Američke Države brane zlatnu titulu. Sudeći po rezultatima i neverovatnoj energiji igrača Aleksandra Đorđevića, neće je odbraniti.

Šta raditi u Beogradu tokom Svetskog prvenstva u košarci je nikada lakša dilema. Navijati, navijati i samo navijati. Spektakl stiže. Ne propustite ni jedan jedini koš. Napred Srbijo!