Фестивал Дев9т

Интернационални мулти-уметнички концепт у коме има има места за све и свакога

Среда 12. јун 2019.

cover image

Фестивал Дев9т 2019 се одржава од 14. до 22. јуна, као и увек на добро познатом месту - Циглана. Манифестација посвећена апсолутно слободном уметничком изражавању ове године носи назив "Алхемија". Мото је и даље непромењен. Стварај даље је порука коју Дев9т шири свих ових година.

Садржај "Деветке" ће једнако одушевити и бројне учеснике и још бројнију публику. Интерактивне изложбе, радионице и најразличитији перформанси су само категорије програма који ће обележити пету едицију. За комплетан увид у уникатну уметничку унију је неопходно уживо присуство.

Музички програм је никада бољи. Први дан, 14. јун и свечано музичко отварање ће обележити LP Duo, односно Соња Лончар и Андрија Павловић. Они су композитори и пијанисти који у специјалној форми спајају класичну, савремену и електронску музику. Баш тако, специјално, а другачије ће бити од 21:00 када почиње њихов наступ.

Graham Candy гостује 16. јуна од 14:00. Добро познато име са светске сцене осваја масе кроз ауторски и тимски рад са другим музичарима. Бескомпромисни таленат ће уз београдски залазак сунца бити догађај који се не пропушта. Миљеници електро поп нације ће преузети главни стејџ наредног дана. Од 17:00 до 02:00, 17. јуна за максимално добро расположење ће бити задужени Tom Howie и Jimmy Vallance - Bob Moses. Ништа мање забавно неће бити ни 18. јуна када ће Дев9т 2019 угостити веома траженог продуцента денс музике из Сан Франциска. Он је Behrouz Nazari и доноси ритам коме нећете одолети. Кантаутор и продуцент Steffen Linck - Monolink стиже у главни град 19. јуна, а након њега следи прави спектакл.

Даме и господо, 20. јуна тачно у 17:00 почиње наступ који се дуго чекао на овим просторима. Право из Израела долази оригиналан дуо. Они су Red Axes. Они су и жива свирка и чист клабинг. Инспирацију за своју музику проналазе у свим жанровима. Зато су и тражени на свим меридијанима. Не пропустите прилику да доживите експлозију емоција какву фестивал Дев9т креира. Видимо се у Циглани!


ПОВЕЗАНО