Festival Dev9t

Internacionalni multi-umetnički koncept u kome ima ima mesta za sve i svakoga

Sreda 12. jun 2019.

cover image

Festival Dev9t 2019 se održava od 14. do 22. juna, kao i uvek na dobro poznatom mestu - Ciglana. Manifestacija posvećena apsolutno slobodnom umetničkom izražavanju ove godine nosi naziv "Alhemija". Moto je i dalje nepromenjen. Stvaraj dalje je poruka koju Dev9t širi svih ovih godina.

Sadržaj "Devetke" će jednako oduševiti i brojne učesnike i još brojniju publiku. Interaktivne izložbe, radionice i najrazličitiji performansi su samo kategorije programa koji će obeležiti petu ediciju. Za kompletan uvid u unikatnu umetničku uniju je neophodno uživo prisustvo.

Muzički program je nikada bolji. Prvi dan, 14. jun i svečano muzičko otvaranje će obeležiti LP Duo, odnosno Sonja Lončar i Andrija Pavlović. Oni su kompozitori i pijanisti koji u specijalnoj formi spajaju klasičnu, savremenu i elektronsku muziku. Baš tako, specijalno, a drugačije će biti od 21:00 kada počinje njihov nastup.

Graham Candy gostuje 16. juna od 14:00. Dobro poznato ime sa svetske scene osvaja mase kroz autorski i timski rad sa drugim muzičarima. Beskompromisni talenat će uz beogradski zalazak sunca biti događaj koji se ne propušta. Miljenici elektro pop nacije će preuzeti glavni stejdž narednog dana. Od 17:00 do 02:00, 17. juna za maksimalno dobro raspoloženje će biti zaduženi Tom Howie i Jimmy Vallance - Bob Moses. Ništa manje zabavno neće biti ni 18. juna kada će Dev9t 2019 ugostiti veoma traženog producenta dens muzike iz San Franciska. On je Behrouz Nazari i donosi ritam kome nećete odoleti. Kantautor i producent Steffen Linck - Monolink stiže u glavni grad 19. juna, a nakon njega sledi pravi spektakl.

Dame i gospodo, 20. juna tačno u 17:00 počinje nastup koji se dugo čekao na ovim prostorima. Pravo iz Izraela dolazi originalan duo. Oni su Red Axes. Oni su i živa svirka i čist klabing. Inspiraciju za svoju muziku pronalaze u svim žanrovima. Zato su i traženi na svim meridijanima. Ne propustite priliku da doživite eksploziju emocija kakvu festival Dev9t kreira. Vidimo se u Ciglani!


POVEZANO