Фарбање јаја за Ускрс

Припреме на време за најзабавнији део богате српске традиције

Петак 12. апр 2019.

cover image

Ускрс 2019 је 28. априла. Обичаји налажу да је фарбање ускршњих јаја увек на Велики петак, који ове године пада 26. априла. Заборавите једноставно бојење искључиво црвеном бојом. Држите се само једног правила и бићете проглашени за творца најлепших јаја. Златно правило гласи - нема правила.

Класичне боје, металик, мат. Једнобојна и шарена. Шљокице, сличице - стикери, перле, циркони. Сведена и сасвим екстравагантна. У ретро плетеној корпи, поред пилића и зека или у посуди са популарним крзном, перјем и дискретним додатком верских симбола. На један дан, постаните уметник са дечјом перцепцијом. Упослите породицу, друштво, пријатеље. Пустите машти на вољу и уживајте.

Ако се питате како се фарбају јаја, добићете много одговора. Основно је да их прво добро скувате и да водите рачуна о томе да ли је декорација јестива. Избегавајте боје за јаја без декларација, а уколико ћете користити лепак, пронађите што природнији.

Океј, све је ово лако у теорији. Пракса ипак захтева одређено знање. Најлакши начин да офарбате јаја за Ускрс је да погледате видео који уживо решава све дилеме. Изволите. Нека забава почне одмах.


Корак уназад, на почетак креативности у кухињи. База је најважнија и искрено, није једноставна. Сваког Ускрса неко први пут фарба јаја. Како се најбоље кувају јаја, да ли је боље купити бела или класична и који трикови стварно раде су само неке од почетничких недоумица. Пажљиво слушајте, помно гледајте и имаћете ускршња јаја за чисту десетку. Срећно!