7 величанствених у Комбанк дворани

15. фестивал европског дугометражног документарног филма

Субота 06. апр 2019.

cover image

Љубитељи седме уметности су коначно дочекали ново издање документарне филмске смотре. Од 9. до 15. априла у Комбанк дворани ће бити приказано укупно 9 филмова. Одличан репертоар се састоји од пажљиво бираних остварења из читаве Европе.

Част да свечано отвори фестивал је припала филму "Земља меда" режисерског дуа из Северне Македоније. Тамара Котевска и Љубомир Стефанов потписују филм који је на програму 9. априла од 20:00.

Квалитетни кадрови, истините и поучне приче ће се наставити и кроз филмове који стижу у распоред. Мостови времена, Шта Вала хоће, Cinema Komunisto, Друга страна свега, Имала сам сан, Пријатељ, Атос и Амин су филмови које ће публика моћи да гледа током фестивалских дана.

Свечано затварање је заказано за 15. април када ће од 20:00 бити приказан аустријски филм "Земља" који је режирао Nikolaus Geyrhalter.

Документарци из Србије, Француске, Аустрије, Финске, Белгије, Немачке, Холандије, Италије, Данске, Летоније, Естоније и Литваније су атрактивнији од комерцијалних издања. Пожурите по карту за своје место у биоскопској сали.