32. Београдски маратон

Таличне патике на ноге и правац на највећи спортски догађај у овом делу Европе

Недеља 31. мар 2019.

cover image

Четрнаестог дана априла цео свет ће гледати у Београд. Не због његовог надалеко познатог доброг имиџа већ због Београдског маратона. Спортској манифестацији се једино неће радовати возачи јер ће саобраћај бити успорен и измењен. Све остале ће поред регистрационог броја красити широк осмех и завидна кондиција. Срећно!

Београдски маратон 2019 се одржава под слоганом "Трчи, уживај, помози некоме". Специјална новина је Трка доброте која ће кроз добротворну акцију прикупљати средства за решавање актуелних друштвених проблема.

Маратон укупне дужине 42,195 километара, полумаратон од 21,1 километар и Трка задовољства у дужини од пет километара ће, према очекивањима организатора окупити рекордан број учесника. С обзиром да је баш овај догађај 2018. године освојио највеће светско признање у својој категорији, "AIMS Social award", јасно је да ће се на старту - углу Булевара краља Александра и Ресавске улице позиционирати најбољи тркачи из целог света.


Промотер Београдског маратона 2019 је Пол Тергат. Поносни власник чак 13 медаља са највећих глобалних такмичења, вишеструки рекордер у полумаратону, маратону и тркама на 10.000 метара је у богатој каријери успео и да пет пута упише лидерску позицију у кросу. Учествовао је и на маратону који сада промовише али никада није победио. Након завршетка спортске каријере се окренуо хуманитарним активностима. Пол Тергат је амбасадор Уједињених нација у програму борбе против глади.