32. Beogradski maraton

Talične patike na noge i pravac na najveći sportski događaj u ovom delu Evrope

Nedelja 31. mar 2019.

cover image

Četrnaestog dana aprila ceo svet će gledati u Beograd. Ne zbog njegovog nadaleko poznatog dobrog imidža već zbog Beogradskog maratona. Sportskoj manifestaciji se jedino neće radovati vozači jer će saobraćaj biti usporen i izmenjen. Sve ostale će pored registracionog broja krasiti širok osmeh i zavidna kondicija. Srećno!

Beogradski maraton 2019 se održava pod sloganom "Trči, uživaj, pomozi nekome". Specijalna novina je Trka dobrote koja će kroz dobrotvornu akciju prikupljati sredstva za rešavanje aktuelnih društvenih problema.

Maraton ukupne dužine 42,195 kilometara, polumaraton od 21,1 kilometar i Trka zadovoljstva u dužini od pet kilometara će, prema očekivanjima organizatora okupiti rekordan broj učesnika. S obzirom da je baš ovaj događaj 2018. godine osvojio najveće svetsko priznanje u svojoj kategoriji, "AIMS Social award", jasno je da će se na startu - uglu Bulevara kralja Aleksandra i Resavske ulice pozicionirati najbolji trkači iz celog sveta.


Promoter Beogradskog maratona 2019 je Pol Tergat. Ponosni vlasnik čak 13 medalja sa najvećih globalnih takmičenja, višestruki rekorder u polumaratonu, maratonu i trkama na 10.000 metara je u bogatoj karijeri uspeo i da pet puta upiše lidersku poziciju u krosu. Učestvovao je i na maratonu koji sada promoviše ali nikada nije pobedio. Nakon završetka sportske karijere se okrenuo humanitarnim aktivnostima. Pol Tergat je ambasador Ujedinjenih nacija u programu borbe protiv gladi.