Фестивал над фестивалима - ФЕСТ

Много тога пролази, нестаје, мења се. Највећи српски филмски фестивал је вечан

Недеља 17. феб 2019.

cover image

47. ФЕСТ почиње 22. фебруара и трајаће до 3. марта. Смотра 2019 носи назив "Без цензуре" и посвећена је Душану Макавејеву, режисеру и сценаристи који је недавно напустио овај свет. Биће приказано укупно 500 филмова од којих је 125 премијера. Све у свему, догађај који ће обележити фебруар у Београду је спектакуларан. Већ у најави.

Дворана Културног центра, Сава центар, Југословенска кинотека, биоскопи Cineplexx, Комбанк дворана, Центар за културу "Влада Дивљан" и буквално сва места у граду која имају биоскопску салу ће бити локације на којима ће се реализовати програм.

Биће готово немогуће одгледати све пројекције. Још једна немогућа мисија је препоручити само један филмски пројекат. Требало би погледати све. Посебну пажњу обратити на остварења под називом Александра, Бела врана, Бен се вратио, Црна река, Човек из сенке, Дијамантино. Апсолутно је незахвално издвојити само неки наслов. Померите све планове, а нека једина активност у ових десет дана буде гледање одличних филмова.


Од 2015. ФЕСТ је у свој богати програм уврстио и такмичарски део који се реализује кроз четири целине - Главни такмичарски програм, Српски филм, програм Границе и категорија Небојша Ђукелић. Без сумње, у Београду сви путеви воде на 47. ФЕСТ.