Зима у Београду

Хладни дани нису само за грејање испод покривача. Барем не у престоници Србије

Понедељак 24. дец 2018.

cover image

Зима је званично почела 21. децембра. Позвана или не, у град се уселила пре календарског рока. И нека је. Уз неколико слојева гардеробе, кога брига за температуре у минусу. Она не размишља о томе шта би требало већ ради шта јој се хоће. Заиста није тешко одлучити шта радити у Београду по снегу. За почетак је сасвим довољно да се угледамо на актуелну владарку времена и коначно саслушамо своје жеље.

Минус је у реду док није и на банковном рачуну. Посебно сада када је могуће потрошити све расположиво. Идентичан опрез који важи за кретање по леду би било добро употребити и током куповине. Јесте, тешко је одолети никада лепшим излозима. Имајте на уму да остајемо на планети и након 31. децембра.

Ништа друго вас не занима осим да будете пристуни међу снижењима, окићеним јелкама, хиљадама људи који деле исту еуфорију. Ако зима ради шта хоће - радите и ви. Тржни центри врве од гужве и специјалних понуда. Уколико вам смета јака фреквенција, легендарни Булевар краља Александра је идеална локација за шопинг и шетњу. И набавка и шетња и градска енергија. Пакет коме нећете одолети.

Концерти, изложбе, сајмови, филмови и све што креира одличан провод је сваког дана у календару дешавања. Никада бржи ритам града позива на сјајан плес. Не пропустите прилику да уживо чујете музичке фаворите, актуелну поставку или доживите празничну чаролију на Сајму у новом издању чувене манифестације "Београдски новогодишњи фестивал". Не будите лењи јер ћете на овакве садржаје чекати целу годину.


Након удаха градске атмосфере још увек није време да се вратите испод омиљеног ћебета. Добро здравље је прво што ће свако пожелети и себи и другима када сат откуца поноћ. Још један круг жеља ће уследити за Божић. Ништа се не дешава само од себе, а како би жеље постале стварност, прво шта бисте могли да усвојите као свакодневну навику је шетња. Калемегдан је ту. Ташмајдански парк се није померио ни милиметар. Кошутњак у сваком тренутку сервира велике порције свежег ваздуха. Таман да прошетате нове зимске детаље које сте купили.