Zima u Beogradu

Hladni dani nisu samo za grejanje ispod pokrivača. Barem ne u prestonici Srbije

Ponedeljak 24. dec 2018.

cover image

Zima je zvanično počela 21. decembra. Pozvana ili ne, u grad se uselila pre kalendarskog roka. I neka je. Uz nekoliko slojeva garderobe, koga briga za temperature u minusu. Ona ne razmišlja o tome šta bi trebalo već radi šta joj se hoće. Zaista nije teško odlučiti šta raditi u Beogradu po snegu. Za početak je sasvim dovoljno da se ugledamo na aktuelnu vladarku vremena i konačno saslušamo svoje želje.

Minus je u redu dok nije i na bankovnom računu. Posebno sada kada je moguće potrošiti sve raspoloživo. Identičan oprez koji važi za kretanje po ledu bi bilo dobro upotrebiti i tokom kupovine. Jeste, teško je odoleti nikada lepšim izlozima. Imajte na umu da ostajemo na planeti i nakon 31. decembra.

Ništa drugo vas ne zanima osim da budete pristuni među sniženjima, okićenim jelkama, hiljadama ljudi koji dele istu euforiju. Ako zima radi šta hoće - radite i vi. Tržni centri vrve od gužve i specijalnih ponuda. Ukoliko vam smeta jaka frekvencija, legendarni Bulevar kralja Aleksandra je idealna lokacija za šoping i šetnju. I nabavka i šetnja i gradska energija. Paket kome nećete odoleti.

Koncerti, izložbe, sajmovi, filmovi i sve što kreira odličan provod je svakog dana u kalendaru dešavanja. Nikada brži ritam grada poziva na sjajan ples. Ne propustite priliku da uživo čujete muzičke favorite, aktuelnu postavku ili doživite prazničnu čaroliju na Sajmu u novom izdanju čuvene manifestacije "Beogradski novogodišnji festival". Ne budite lenji jer ćete na ovakve sadržaje čekati celu godinu.


Nakon udaha gradske atmosfere još uvek nije vreme da se vratite ispod omiljenog ćebeta. Dobro zdravlje je prvo što će svako poželeti i sebi i drugima kada sat otkuca ponoć. Još jedan krug želja će uslediti za Božić. Ništa se ne dešava samo od sebe, a kako bi želje postale stvarnost, prvo šta biste mogli da usvojite kao svakodnevnu naviku je šetnja. Kalemegdan je tu. Tašmajdanski park se nije pomerio ni milimetar. Košutnjak u svakom trenutku servira velike porcije svežeg vazduha. Taman da prošetate nove zimske detalje koje ste kupili.