Све о вину. За свакога

Не морате да волите вино. Али морате да дођете на једно сасвим посебно место. Чим стигнете, биће вам јасно и зашто

Петак 21. дец 2018.

cover image

Напуните батерије, окупите друштво и крените у београдску винску туру. Потпуно неупућени или максимално информисани - није важно. Ова адреса има више од 2.000 етикета вина из чак 23 земље. Уколико сте туриста, а на врху истраживачке листе се налазе српска вина, управо читате најбољу препоруку где да дођете. Тешко да ћете пронаћи још једно место које у својој понуди има близу 500 вина из Србије. Цео свет вина у само једном простору.

Активирање аларма за хедонизам почиње одмах на улазу. Vine & Pleasure није само проверена и позната винотека са радним стажом дужим од деценије. То је кућа за љубитеље Србије, њених обичаја и производа. Богата палета иностраних етикета је прво прошла строге класификације па тек онда постала део понуде. Бизнис формула је далеко од пуке трговине и принципа "добар дан, изволите - довиђења и пријатно". И није важно да ли сте дошли по најјефтинију или најскупљу боцу вина, сваки купац се исто третира. Јер ви, заправо, нисте купац. Уласком у овај простор, постали сте део једне феноменалне, изузетно вредне породице.


Не можете да пронађете лоше вино. Можете само да "промашите" свој избор. Али, не брините. Професионалан и увек добро расположен тим је увек присутан. Да ни један једини гутљај не буде фијаско. Уз вино ћете пронаћи и специјалне поклоне, ручно рађене сувенире, најбоље српске деликатесе. Корпоративни поклони, даривање за рођендане, празнике, важне датуме и интимне јубилеје - само кажите шта желите. И одвојите довољно времена да се одлучите. Неће бити једноставно.

Искључиво знање, поштен труд и бескрајни рад могу да створе овакво место. Није им много требало да освоје тржиште. Годинама су синоним за набавку вина. А онда се прича проширила. У правом смеру.

Дегустациона сала је потпуна иновација. Одвојена од винотеке, пружа мир и могућност да се фокусирате на уживање. Капацитет је до 40 места. Признаћете, више него довољно. Бирајте: хоћете да закажете присуство на винским радионицама или да организујете колегијално дружење са поентом, односно "team building"? Да проведете време у причи, пићу и залогајима у познатом друштву? Или пак, желите праву туристичку авантуру у којој ћете упознати и нове људе? Шта год да сте одлучили, нисте погрешили.


Не би било могуће бити репрезент најбољих укуса Србије - без ракије. Колико су упућени у вино, истоветно се разумеју у традиционално пиће. Морате да знате да Vine & Pleasure испуњава све жеље. Довољан је само један телефонски позив или мејл да добијете све информације. Овде се граде јаке везе. Не постоји не може, још мање, немогуће.

Сусрети у модерно дизајнираној дегустационој сали су пун погодак за детаљно упознавање вина. Ангажовани су лиценцирани сомелијери који поред компетентног образовања имају и одличан смисао за хумор. Нећете слушати стручна предавања са много непознатих речи већ занимљив говор из кога можете да научите много тога. Теме нису фиксне. Прилагођавају се вашим афинитетима. Једини услов је да имате више од 18 година. Дефинитвно, ово је оригинални вински туризам какав је до скоро недостајао Београду.


ПОВЕЗАНО