Sve o vinu. Za svakoga

Ne morate da volite vino. Ali morate da dođete na jedno sasvim posebno mesto. Čim stignete, biće vam jasno i zašto

Petak 21. dec 2018.

cover image

Napunite baterije, okupite društvo i krenite u beogradsku vinsku turu. Potpuno neupućeni ili maksimalno informisani - nije važno. Ova adresa ima više od 2.000 etiketa vina iz čak 23 zemlje. Ukoliko ste turista, a na vrhu istraživačke liste se nalaze srpska vina, upravo čitate najbolju preporuku gde da dođete. Teško da ćete pronaći još jedno mesto koje u svojoj ponudi ima blizu 500 vina iz Srbije. Ceo svet vina u samo jednom prostoru.

Aktiviranje alarma za hedonizam počinje odmah na ulazu. Vine & Pleasure nije samo proverena i poznata vinoteka sa radnim stažom dužim od decenije. To je kuća za ljubitelje Srbije, njenih običaja i proizvoda. Bogata paleta inostranih etiketa je prvo prošla stroge klasifikacije pa tek onda postala deo ponude. Biznis formula je daleko od puke trgovine i principa "dobar dan, izvolite - doviđenja i prijatno". I nije važno da li ste došli po najjeftiniju ili najskuplju bocu vina, svaki kupac se isto tretira. Jer vi, zapravo, niste kupac. Ulaskom u ovaj prostor, postali ste deo jedne fenomenalne, izuzetno vredne porodice.


Ne možete da pronađete loše vino. Možete samo da "promašite" svoj izbor. Ali, ne brinite. Profesionalan i uvek dobro raspoložen tim je uvek prisutan. Da ni jedan jedini gutljaj ne bude fijasko. Uz vino ćete pronaći i specijalne poklone, ručno rađene suvenire, najbolje srpske delikatese. Korporativni pokloni, darivanje za rođendane, praznike, važne datume i intimne jubileje - samo kažite šta želite. I odvojite dovoljno vremena da se odlučite. Neće biti jednostavno.

Isključivo znanje, pošten trud i beskrajni rad mogu da stvore ovakvo mesto. Nije im mnogo trebalo da osvoje tržište. Godinama su sinonim za nabavku vina. A onda se priča proširila. U pravom smeru.

Degustaciona sala je potpuna inovacija. Odvojena od vinoteke, pruža mir i mogućnost da se fokusirate na uživanje. Kapacitet je do 40 mesta. Priznaćete, više nego dovoljno. Birajte: hoćete da zakažete prisustvo na vinskim radionicama ili da organizujete kolegijalno druženje sa poentom, odnosno "team building"? Da provedete vreme u priči, piću i zalogajima u poznatom društvu? Ili pak, želite pravu turističku avanturu u kojoj ćete upoznati i nove ljude? Šta god da ste odlučili, niste pogrešili.


Ne bi bilo moguće biti reprezent najboljih ukusa Srbije - bez rakije. Koliko su upućeni u vino, istovetno se razumeju u tradicionalno piće. Morate da znate da Vine & Pleasure ispunjava sve želje. Dovoljan je samo jedan telefonski poziv ili mejl da dobijete sve informacije. Ovde se grade jake veze. Ne postoji ne može, još manje, nemoguće.

Susreti u moderno dizajniranoj degustacionoj sali su pun pogodak za detaljno upoznavanje vina. Angažovani su licencirani somelijeri koji pored kompetentnog obrazovanja imaju i odličan smisao za humor. Nećete slušati stručna predavanja sa mnogo nepoznatih reči već zanimljiv govor iz koga možete da naučite mnogo toga. Teme nisu fiksne. Prilagođavaju se vašim afinitetima. Jedini uslov je da imate više od 18 godina. Definitvno, ovo je originalni vinski turizam kakav je do skoro nedostajao Beogradu.