Шта радити на крају месеца

Последњи дани октобра у знаку квалитетног градског програма

Среда 24. окт 2018.

cover image

Међународни фестивал кратког подводног филма "Нечујно 6" у Јавном акваријуму и тропикаријуму траје до 28. октобра. Аутори филмова и фотографија су активни чланови Асоцијације ронилачких инструктора "АРИ". Кроз разноврстан садржај који укључује филмове, предавања, радионице и изложбе фотографија, публика ће имати прилике да упозна становнике воденог света. Дан ајкула, подводни свет река Србије, дан корњача, презентација ронилачке опреме и предавање о основним лекцијама роњења су само део аутентичног репертоара који је намењен свим генерацијама.

У петак, 26. октобра од 19:30 у BelExpo центру почиње 44. Београдска недеља моде. Најстарији модни догађај у источној Европи стартује са великом ревијом модних брендова из Србије. Afrodite Mode Collection, Марушка, Exterra и Ивко ће на дебитантској смотри за јесен/зиму 2018/2019 представити најновије моделе који се дизајнирају и производе у Србији. Девет ревија, један "Fasion Showcase", четири изложбе, пројекција филма "The Royal Tailor" и панел о одрживости модне индустрије чине предстојећу београдску смотру моде.


Романтични Београд. Многи ће управо ово рећи на питање како се осећају у престоници Србије. Љубитељи емотивних историјских прича у суботу, 27. октобра од 16:00 до 18:00 имају сјајно дешавање. "Љубавна шетња Београдом" је пешачка тура током које ћете чути кога су волели, чекали и сањали Нушић, Андрић, Црњански и сви они који су својим радом и стилом живота допринели да српска престоница буде светска метропола културе и уметности.