Šta raditi na kraju meseca

Poslednji dani oktobra u znaku kvalitetnog gradskog programa

Sreda 24. okt 2018.

cover image

Međunarodni festival kratkog podvodnog filma "Nečujno 6" u Javnom akvarijumu i tropikarijumu traje do 28. oktobra. Autori filmova i fotografija su aktivni članovi Asocijacije ronilačkih instruktora "ARI". Kroz raznovrstan sadržaj koji uključuje filmove, predavanja, radionice i izložbe fotografija, publika će imati prilike da upozna stanovnike vodenog sveta. Dan ajkula, podvodni svet reka Srbije, dan kornjača, prezentacija ronilačke opreme i predavanje o osnovnim lekcijama ronjenja su samo deo autentičnog repertoara koji je namenjen svim generacijama.

U petak, 26. oktobra od 19:30 u BelExpo centru počinje 44. Beogradska nedelja mode. Najstariji modni događaj u istočnoj Evropi startuje sa velikom revijom modnih brendova iz Srbije. Afrodite Mode Collection, Maruška, Exterra i Ivko će na debitantskoj smotri za jesen/zimu 2018/2019 predstaviti najnovije modele koji se dizajniraju i proizvode u Srbiji. Devet revija, jedan "Fasion Showcase", četiri izložbe, projekcija filma "The Royal Tailor" i panel o održivosti modne industrije čine predstojeću beogradsku smotru mode.


Romantični Beograd. Mnogi će upravo ovo reći na pitanje kako se osećaju u prestonici Srbije. Ljubitelji emotivnih istorijskih priča u subotu, 27. oktobra od 16:00 do 18:00 imaju sjajno dešavanje. "Ljubavna šetnja Beogradom" je pešačka tura tokom koje ćete čuti koga su voleli, čekali i sanjali Nušić, Andrić, Crnjanski i svi oni koji su svojim radom i stilom života doprineli da srpska prestonica bude svetska metropola kulture i umetnosti.