Октобарске изложбе

Топ 3 смотре историје, уметности и едукације

Среда 17. окт 2018.

cover image

Српско јунаштво на Солунском фронту је до дана данашњег забележено као ретко храбар подвиг у целом свету. Кроз мултимедијалну изложбу "Солунски фронт 1916-1918" у Галерији науке и технике САНУ, до 3. новембра на располагању је опус у коме је представљена студија војних акција, организација и активности српске војске и савезника. Како су се опорављали од битке и шта су војници радили ван фронта је важан сегмент поставке коју би свако требало да види.

Галерија Дома Војске Србије је адреса на којој ће до 27. октобра бити постављена изложба под називом "Легенде", а која представља уметничка дела Мике Антића. Много познатији по својим стиховима него по сликама, чувени Мика Антић је током живота са једнаким жаром сликао и писао. Оно што речи нису успеле да пренесу, слике јесу. Зато дођите и упознајте неприкосновеног песника за децу и одрасле из угла визуелне уметности.


Самостална изложба Масинисе Селманија "Подељени светови" у Музеју афричке уметности доноси апсолутно уникатан приказ савременог друштва и политике. Реалност, обојена талентом аутора који је једнако популаран у уметничком миљеу Алжира и Француске где живи и ствара. Изложбу чини укупно тринаест цртежа и две анимације. Стварност, руку под руку са хумором и иронијом можете погледати до 24. фебруара 2019.

Плус изложба. У галерији Природњачког музеја је актуелна веома корисна изложба "Пази отровно" ауторке др Ане Пауновић. Чак до априла 2019. године можете да сазнате шта садржи поставка вишег кустоса са великим искуством. Тема изложбе је отров који се налази у природи. Још у древном Египту су знали како се употребљава али и злоупотребљава природни отров. Ана је била вољна да своје знање и истраживања подели са заинтересованим грађанима па тако сви који посете изложбу могу да открију све врсте биљних и животињских отрова, како их користи савремена фармација и медицина, затим како се одбранити и заштити противотровима.