Београд испод Београда

Упознајте подземни свет Београда кроз стручно вођену туру

Субота 28. јул 2018.

cover image

За љубитеље мистерија, легенди, древне историје и загонетки, Београд је непревазиђена инспирација. Стари европски град део своје прошлости и тајанствености крије у дубини, испод површине земље. Сасвим другачија шетња кроз главни град Србије се не пропушта.

Сваке суботе и недеље, до краја септембра, имате прилике да се придужите радозналим авантуристима и откријете подземни свет - Београд испод Београда. Састајање за шетњу у којој је сваки корак испраћен сјајним причама је код Споменика захвалности Француској. Једна од тајни Београдске тврђаве је Римски бунар на Калемегдану за који је и Алфред Хичкок рекао да за њега представља инспирацију. Осетићете енергију, чућете легенде, истинита предања и сазнати више.

Тура вас води кроз Калемегдан до војног бункера и Великог барутног магацина у којем се чувају најстарији римски споменици античког Сингидунума. Кроз историју и приче води вас Зоран Николић, познати београдски новинар, истраживач и писац књиге "Београд испод Београда". Тајне богате прошлости из прве руке.