Beograd ispod Beograda

Upoznajte podzemni svet Beograda kroz stručno vođenu turu

Subota 28. jul 2018.

cover image

Za ljubitelje misterija, legendi, drevne istorije i zagonetki, Beograd je neprevaziđena inspiracija. Stari evropski grad deo svoje prošlosti i tajanstvenosti krije u dubini, ispod površine zemlje. Sasvim drugačija šetnja kroz glavni grad Srbije se ne propušta.

Svake subote i nedelje, do kraja septembra, imate prilike da se pridužite radoznalim avanturistima i otkrijete podzemni svet - Beograd ispod Beograda. Sastajanje za šetnju u kojoj je svaki korak ispraćen sjajnim pričama je kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj. Jedna od tajni Beogradske tvrđave je Rimski bunar na Kalemegdanu za koji je i Alfred Hičkok rekao da za njega predstavlja inspiraciju. Osetićete energiju, čućete legende, istinita predanja i saznati više.

Tura vas vodi kroz Kalemegdan do vojnog bunkera i Velikog barutnog magacina u kojem se čuvaju najstariji rimski spomenici antičkog Singidunuma. Kroz istoriju i priče vodi vas Zoran Nikolić, poznati beogradski novinar, istraživač i pisac knjige "Beograd ispod Beograda". Tajne bogate prošlosti iz prve ruke.