Док'н'Ритам 2018

Једини фестивал музичког документарног филма у целој Србији

Недеља 03. јун 2018.

cover image

Волите добру музику и животне приче спаковане у добре документарце? Ако је одговор да, онда је Трећи фестивал музичког документарног филма Док'н'Ритам право дешавање за вас. Уникатна музичко-филмска манифестација се организује од 6. до 10. јуна у Дому културе Студентски град на Новом Београду. Овогодишње издање носи назив "Еклектика је наш стил", а програм је више него одличан.

Кроз ревијални и такмичарски сегмент публика ће имати прилике да погледа 22 филма, присуствује промоцији 5 музичких књига и игра у ритму квалитетног бита. Одмах након свечаног отварања, 6. јуна од 21:00 следи концерт специфичног бенда "Moussaka". Београдски музичари су познати по занимљивом споју традиционалне и модерне музике и веома успешно освајају публику у земљи и региону са добро познатим песмамама у сасвим другачијем аранжману. Након концерта следи регионална премијера филма "Maria by Calas" редитеља Тома Вулфа.


Више од десет филмова ће имати светску премијеру. Ревијални филмови испричаће нам приче о Корнелију Ковачу, Мањифику, Тифи, Жики Симићу, Грејс Џонс, Марији Калас, Витни Хјустон, Лајбаху. Предвиђене су и награде за најбоље филмове у такмичарској националној и међународној категорији за коју се кандидује седамнаест филмова. Музички сегмент ће обогатити Сана Гарић Сан Ћи са бендом и гост из Индије, мандолиниста Пандит Сугато Бадури. Добродошли на фестивал који инсистира на уметничкој слободи и разноврсности.