Dok'n'Ritam 2018

Jedini festival muzičkog dokumentarnog filma u celoj Srbiji

Nedelja 03. jun 2018.

cover image

Volite dobru muziku i životne priče spakovane u dobre dokumentarce? Ako je odgovor da, onda je Treći festival muzičkog dokumentarnog filma Dok'n'Ritam pravo dešavanje za vas. Unikatna muzičko-filmska manifestacija se organizuje od 6. do 10. juna u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu. Ovogodišnje izdanje nosi naziv "Eklektika je naš stil", a program je više nego odličan.

Kroz revijalni i takmičarski segment publika će imati prilike da pogleda 22 filma, prisustvuje promociji 5 muzičkih knjiga i igra u ritmu kvalitetnog bita. Odmah nakon svečanog otvaranja, 6. juna od 21:00 sledi koncert specifičnog benda "Moussaka". Beogradski muzičari su poznati po zanimljivom spoju tradicionalne i moderne muzike i veoma uspešno osvajaju publiku u zemlji i regionu sa dobro poznatim pesmamama u sasvim drugačijem aranžmanu. Nakon koncerta sledi regionalna premijera filma "Maria by Calas" reditelja Toma Vulfa.


Više od deset filmova će imati svetsku premijeru. Revijalni filmovi ispričaće nam priče o Korneliju Kovaču, Manjifiku, Tifi, Žiki Simiću, Grejs Džons, Mariji Kalas, Vitni Hjuston, Lajbahu. Predviđene su i nagrade za najbolje filmove u takmičarskoj nacionalnoj i međunarodnoj kategoriji za koju se kandiduje sedamnaest filmova. Muzički segment će obogatiti Sana Garić San Ći sa bendom i gost iz Indije, mandolinista Pandit Sugato Baduri. Dobrodošli na festival koji insistira na umetničkoj slobodi i raznovrsnosti.