Градска дешавања овог викенда: 14-15. април 2018

Изложба, Hand Made фестивал и концерт - у Београду никад није досадно

Четвртак 12. апр 2018.

cover image

40. Салон архитектуре у Музеју примењене уметности се организује под слоганом "Поља будућности". Изложено је 106 радова који представљају различите погледе на архитектуру, кроз период од четрдесет четири године од када је Салон и основан. На изложби се може видети афирмативна и активистичка критика актуелног стања из позиције погледа архитекте излагача, али и јавног погледа као и нове идеје и нова поља архитектуре. Поставка је актуелна до 5. маја.


Hand Made Festival Vol 13 се одржава 14. априла од 11:00 на добро познатом месту – Дорћол Плац. Ако сте противник глобализације или једноставно уживате у стварима које су мало другачије, овај фестивал је као створен за вас. Права прилика да себе обрадујете нечим аутентичним или да некоме поклоните hand made ситницу. Добродошли на фестивал произвођача обичних и необичних предмета израђених ручно са пуно љубави.


У BelExpo центру 15. априла од 20:00 наступа Роберт Пешут познатији као Magnifico. Ако сте не само гледали, већ и слушали филмове и серије "Монтевидео, Бог те видео!" или "Сенке над Балканом", онда знате чије мелодије звиждућете по цео дан. Хитом "Пукни зоро" овај словеначки музичар постао је регионална звезда. Музику коју описује као ретро шик, комбинацију балкан-диско шлагера и џеза као и филмске хитове, али и песме са албума "Charlatan de Balkan” можете чути на београдском концерту.