Актуелне изложбе у граду - март 2018

Сунце, киша, снег - свако време је најбоље за уметност

Недеља 25. мар 2018.

cover image

Гаше Шепртље виђате сваки дан али легенду детињства генерација врло ретко. Зато вас позивамо да дођете у Галерију француског инситута и погледате стрип изложбу "Mabreee" са Гашом Шепртљом у главној улози. Стрип табле и илустрације Андреа Франкена су увертира за филм о Гаши који нас очекује у априлу. Изложба је отворена до 4. априла.


У Галерији науке и технике САНУ до 15. априла је отворена изложба под називом "Дакле, ви сте тај Урош Предић?" кустоскиње Оливере Скоко. Изложба је организована поводом 160 година од рођења једног од најпознатијих српских сликара, а београдска публика ће моћи да види његове слике, цртеже, студије, личне предмете, намештај, фотографије и целокупан инвентар Предићевог београдског атељеа.

"Исходиште матрице" је назив изложбе која је постављена у Легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића до 2. априла. Представљено је око шездесет радова из Збирке иностране графике и цртежа Музеја савремене уметности по избору кустоскиње Жаклине Ратковић. Изложба представља богатство и карактеристичне уметничке појаве 20. века. У фокусу су аутори, индивидуална дела и дела у колекцији.