Aktuelne izložbe u gradu - mart 2018

Sunce, kiša, sneg - svako vreme je najbolje za umetnost

Nedelja 25. mar 2018.

cover image

Gaše Šeprtlje viđate svaki dan ali legendu detinjstva generacija vrlo retko. Zato vas pozivamo da dođete u Galeriju francuskog insituta i pogledate strip izložbu "Mabreee" sa Gašom Šeprtljom u glavnoj ulozi. Strip table i ilustracije Andrea Frankena su uvertira za film o Gaši koji nas očekuje u aprilu. Izložba je otvorena do 4. aprila.


U Galeriji nauke i tehnike SANU do 15. aprila je otvorena izložba pod nazivom "Dakle, vi ste taj Uroš Predić?" kustoskinje Olivere Skoko. Izložba je organizovana povodom 160 godina od rođenja jednog od najpoznatijih srpskih slikara, a beogradska publika će moći da vidi njegove slike, crteže, studije, lične predmete, nameštaj, fotografije i celokupan inventar Predićevog beogradskog ateljea.

"Ishodište matrice" je naziv izložbe koja je postavljena u Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića do 2. aprila. Predstavljeno je oko šezdeset radova iz Zbirke inostrane grafike i crteža Muzeja savremene umetnosti po izboru kustoskinje Žakline Ratković. Izložba predstavlja bogatstvo i karakteristične umetničke pojave 20. veka. U fokusu su autori, individualna dela i dela u kolekciji.