Широм отворених очију

Дешавања у Београду по свачијој жељи

Четвртак 15. феб 2018.

cover image

У Галерији Pro3or у четвртак, 15. фебруара у 19:00 се отвара изложба под називом "Радост, срећа, интелект и енергија", а организатори су Културфорум ОДКР, Ново Доба и Матријаршија. На изложби ће бити представљени радови тринаест аутора чија се уметност не везује за стандардне правце и технике, излази или произилази из стрипа, андерграунд културе, музике, дизајна. Њихова порука је ангажована и усмерена у циљу јачања неконвенционалних видова уметности. Отварање изложбе избором музике подржаће Супер Бранко. Поставка ће трајати до 25. фебруара.


Несвакидашње издање перформанса под називом "Buffer 2.0" биће одржано 17. фебруара у 20:00у Битеф театру. Биће то dance-tech перформанс Изванредног Боба, комбинација светлосне кореографије, електронске мизике, видео продукције и "живог" плеса Битеф ансамбла. Љубитеље мултимедијалне уметности, виртуелног простора и интерактивне технологије, кроз причу води Johnny Rackovic, а аутори музике су београдски продуценти Петар Мирковић и Страхиња Бегановић. Изванредни Боб је награђивани медијски уметник, представник београдског шик-шмека који је наступао између осталог и у Монтреалу, Њујорку, Лондону.

Први Зимски ноћни полумаратон у Београду одржаће се у суботу, 17. фебруара са почетком у 18:00. Ова трка се издваја по локацији и времену – трчи се увече уз Саву и Дунав. Трка почиње код сплава Колос, у близини код Куле Небојша, и трчи се асфалтираном стазом дужине 7 км, испод Калемегдана, три круга. Први Зимски полумаратон је и хуманитарна трка јер је део прихода од котизације намењен Свратишту за децу. У полумаратону могу сви да учествују, а они који заврше трку добијају финишерску медаљу. Обезбеђено је загревање, масажа и топли напитак, а да стигнете до циља у предвиђеном времену помоћи ће вам пејсери.