Дан у Београду: Божићно сеоце код Храма

Градско дешавање за све генерације

Понедељак 01. јан 2018.

cover image

Божићно сеоце код Храма се одржава од 4. до 28. јануара. Храм Светог Саве је место одржавања премијерне манифестације која је део великог догађаја "Београдска зима 2017/18". На величанственом платоу ће наступити бројни домаћи певачи, дечји хорови и различити уметници. Вожња фијакером у срцу Врачара доноси праву празничну атмосферу и магију романтике из старих времена.


Српска православна црква и њени верници ће организовано обележити Бадњи дан, Божић и велике славе које се обележавају у јануару. Паљење бадњака и ломљене чеснице уз ватромет и наступе хорова духовне музике у крипти Храма ће улепшати најрадоснији празник у Србији.


Организован је богат занимљив програм за читав период трајања манифестације. Деца ће уживати уз позоришне представе и премијерно емитовање синхронизованих руских бајки. Распевана јелка је празнична декорација бине на којој ће наступити музички уметници: Лена Ковачевић, Јелена Томашевић, бенд 357, Неверне бебе и други. У галерији ће бити представљене атрактивне изложбе. Читав плато ће испунити декорисане кућице за продају сувенира и слаткиша.

Под покровитељством Града Београда, сјајну манифестацију организују општина Врачар, Храм Светог Саве и комапније "Color Media Communications" и "Ninamedia".