Београдски салон вина 2017

Најзначајнија винска манифестација у Београду

Понедељак 04. дец 2017.

cover image

14. Београдски салон вина и Wine Masters 2017 се организује 8. и 9. децембра у хотелу Hyatt Regency. Посетиоци ће имати прилике да дегустирају шест стотина педест вина, присуствују радионицама на тему уклапања вина и хране, а чак четрдесет пратећих догађаја ће забављати љубитеље вина. Ове године посебну пажњу су добила оранжна вина. То је бело вино које се производи поступком продужене мацерације, а по укусу више подсећа на црвено него на бело вино и готово увек се производи од органских састојака.


Манифестација је подељена у пет главних програмских сегмената: Master Class дегустације, едукативне дегустације за нове генерације, премијерне дегустације нових вина на тржишту, специјалне дегустације за професионалне купце и ексклузивне дегустације за приватне купце. Предавачи су најпознатији сомелијери, бармени и кувари, а публика ће свим чулима уживати у храни из најпознатијих београдских ресторана и посластичарница. Гости из иностранства ће током својих предавања открити последње светске трендове везане за вина. Јединствена могућност да откријете све што нисте знали о винима, из прве руке.


Wine Masters је заказан за 9. децембар у ресторану хотела - Focaccia. Посебно креиран догађај ће представити најквалитетније ракије из Србије и позната светска пића. Учествује више од педесет произвођача и дистрибутера, а изложбени прогам ће бити на продају.


Београдски салон вина је истовремено и хуманитарни догађај. Амбасадори добре воље организују значајне хуманитарне акције и прикупљају средства за оне којима је помоћ најпотребнија. Издање 2017 доноси пројекат за помоћ Свратишту за децу. Позивају се сви учесници и гости да донирају слаткише, слане грицкалице, играчке, прибор за хигијену и зимску гардеробу и обућу за угрожене дечаке и девојчице.


ПОВЕЗАНО