Beogradski salon vina 2017

Najznačajnija vinska manifestacija u Beogradu

Ponedeljak 04. dec 2017.

cover image

14. Beogradski salon vina i Wine Masters 2017 se organizuje 8. i 9. decembra u hotelu Hyatt Regency. Posetioci će imati prilike da degustiraju šest stotina pedest vina, prisustvuju radionicama na temu uklapanja vina i hrane, a čak četrdeset pratećih događaja će zabavljati ljubitelje vina. Ove godine posebnu pažnju su dobila oranžna vina. To je belo vino koje se proizvodi postupkom produžene maceracije, a po ukusu više podseća na crveno nego na belo vino i gotovo uvek se proizvodi od organskih sastojaka.


Manifestacija je podeljena u pet glavnih programskih segmenata: Master Class degustacije, edukativne degustacije za nove generacije, premijerne degustacije novih vina na tržištu, specijalne degustacije za profesionalne kupce i ekskluzivne degustacije za privatne kupce. Predavači su najpoznatiji somelijeri, barmeni i kuvari, a publika će svim čulima uživati u hrani iz najpoznatijih beogradskih restorana i poslastičarnica. Gosti iz inostranstva će tokom svojih predavanja otkriti poslednje svetske trendove vezane za vina. Jedinstvena mogućnost da otkrijete sve što niste znali o vinima, iz prve ruke.


Wine Masters je zakazan za 9. decembar u restoranu hotela - Focaccia. Posebno kreiran događaj će predstaviti najkvalitetnije rakije iz Srbije i poznata svetska pića. Učestvuje više od pedeset proizvođača i distributera, a izložbeni progam će biti na prodaju.


Beogradski salon vina je istovremeno i humanitarni događaj. Ambasadori dobre volje organizuju značajne humanitarne akcije i prikupljaju sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija. Izdanje 2017 donosi projekat za pomoć Svratištu za decu. Pozivaju se svi učesnici i gosti da doniraju slatkiše, slane grickalice, igračke, pribor za higijenu i zimsku garderobu i obuću za ugrožene dečake i devojčice.