Октобар у Београду 2017

Месец пред нама на београдски асфалт доноси разноврсне мелодије, фантастична дешавања као и мноштво занимљивости која се не смеју пропустити

Недеља 01. окт 2017.

cover image

Европска престоница забаве, величанствени Београд, током месеца октобра ће угостити бројне светске уметнике и организовати првокласне музичке фестивале. У овом месецу, највећу пажњу привлачи 33. Београдски џез фестивал. Манифестација која је члан Европске џез мреже ће током пет дана, колико траје, публици представити квалитетну музику и фантастичне извођаче, и то сваког дана на две локације, у Сава центру и Дому омладине. Такође, не сме се пропустити ни 49. Бемус фестивал, а уколико преферирате нове уметности, Фестивал Нова 2017 је догађај по вашем укусу.


Најављени концерти у октобру пред публику доводе неке од најистакнутијих музичара 21. века. Nick Cave са својим бендом The Bad Seeds наступа 28. октобра у Београдској арени, а како ову турнеју прате само похвални коментари, можемо да очекујемо сјајан провод. Енглески кантаутор са боравком у Берлину, Финк, у оквиру светске промоције новог албума Resurgam ће посетити и Београд 9. октобра, када ће наступити у Дому омладине Београда. На истом месту, 13. октобра, наступа метал трио за који влада велико интересовање - Paradise Lost, Pallbearer и Sinistro. Са оваквим музичким најавама, јасно је да ће Београд бити музички центар у земљи и региону.

Смех и квалитетну забаву доноси 7. StandUpFest који ће трајати од 17. до 23. октобра који се дешава у установи културе Вук Караџић, а како за овакав догађај увек влада велико интересовање, препоручујемо да резервишете своје место на време. Ако вам још увек није довољно музике, сада је право време да прошетате до Скадарлије, загрејете се уз праву домаћу ракију и препустите чарима квалитетних тамбураша.


Октобар увек са собом донесе и посебну атмосферу на београдским улицама. Раскорак између лета иза нас и зиме која нас очекује, креира убрзан пулс међу становницима града и на специфичан начин привлачи бројне туристе који су баш Београд одабрали за кратка, city-break путовања. Сада је право време да откријете нова дешавања, уживо упознате велелепну архитектуру која је на сваком кораку, откријете због чега је увек гужва на градским трговима и можда, обиђете удаљеније делове града који су неправедно запостављени. Док шетате, пронађите уличне продавце који нуде најлепше печено кестење на свету и уживајте у омиљеној сезонској грицкалици.


Главни град Србије популарно називају нови Берлин, такође, кажу и да је једини град на свету који има исту енергију као Њујорк. Београђани сматрају да је њихов град апсолутно непоновљив и да се само овде директно, у сваком тренутку, сусрећу бурна прошлост и неизвесна будућност, посебна традиција и мода новог доба, старост и младост, сузе и смех. Све ово, са још много тога што речи не умеју да опишу чини Београд посебним местом на глобусу. Нешто што се нигде не среће, нешто што улази под кожу и никада се не заборавља. Један једини Београд.