4. Coca-Cola Happy Run трка

Спортско-рекреативни догађај за децу и одрасле на Новом Београду је одличан начин да проведете дан у природи, такмичите се, дружите и освојите награде

Четвртак 05. окт 2017.

cover image

4. Coca-Cola Happy Run се одржава у недељу, 7. октобра у Парку пријатељства на ушћу. Сви заинтересовани се могу пријавити све до почетка трке на штанду за пријаву који ће бити постављен од 09:00 до 11:00. Котизација за трку износи 1.000 динара и она обухвата стартни пакет, освежење на старту и циљу, уникатну медаљу и масажу након трке. Дечије трке су потпуно бесплатне. Категорије у којима ће се тркачи такмичити су: Happy run трка 5км, апсолутна мушка, апсолутна женска, трка слаткиша, дечији крос на 800 метара, средње школе дечаци и средње школе девојчице.

Сатница

09:00 – 11:00 преузимање стартних пакета и нове пријаве

10:20 - почетак трке слаткиша (девојчице и дечаци узраста 2-6 година)

10:30 - почетак дечјег кроса за узраст I-II разред

10:40 - почетак дечјег кроса за узраст III-IV разред

10:50 - почетак дечјег кроса за узраст V-VI разред

11:00 - почетак дечјег кроса за узраст VII-VIII разред

11:10 - 11:45 проглашење победника дечјег кроса

12:00 - старт трке Happy Run

12:00 - трке у џаковима за основну школу

12:00 - надвлачење конопца за основну школу

13:00 - проглашење победника и додела награда

13:30 - надвлачење конопца за одрасле

Happy run трка почиње код платоа споменика Вечна ватра, наставља се кроз Парк пријатељства и излази на шеталиште којим се трчи до хотела Југославија где се такмичари окрећу и бициклистичком стазом се враћају на почетак, поново пролазе кроз Парк пријатељства до платоа, на циљ. Укупна дужина трасе је 5км. Дечији крос ће се одвијати на кружној стази дужине 800 метара. Почетак је код платоа споменика Вечна ватра, наставља се кроз парк из кога се излази на шеталиште, скреће десно и наставља до кружног острва и коначно, широким шеталиштем се стиже до платоа где се налази циљ. Свим учесници трке ће моћи да се пресвуку за такмичење у шаторима који ће бити постављени, а учесницима Happy run трке биће обезбеђено и чување ствари у посебним шаторима.


Прва три места у свакој категорији ће као награду добити пехар, а најбољи у мушкој и женској конкуренцији добијају и награде спонзора. Победници у надвлачењу конопца и у трци у џаковима ће бити награђени специјалним наградама. Организатор трке је удружење Матуранти Маратонци Београд.


ПОВЕЗАНО