Карневал бродова 2017

13. Београдски карневал бродова доноси богат културно-уметнички програм и одличан провод на рекама

Четвртак 31. авг 2017.

cover image

Карневал бродова у Београду се организује 2. септембра, тачно између Бранковог моста и моста Газела, а Савска променада је место окупљања. Традиционална манифестација има за циљ промовисање река које теку кроз Београд, Дунав и Сава, њихове потенцијале, наутички туризам али и подизање еколошке и друштвено одговорне свести о очувању река и приобаља.


Београдски карневал бродова организује Туристичка организација Београда, а за издање 2017 најављује сјајан провод кроз разноврстан садржај. Осим смотре бродова и других пловних објеката, посетиоци ће имати прилике да уживају у богатом култуно-уметничком, забавном и музичком програму. Падобранске акробације, скијање на води, плесни перформанси, концерти познатих бендова и бројна дешавања очекују публику, док ће дечје играонице и радионице са мађионичарима и аниматорима забављати најмлађе.


Градски догађај који у први план истиче предности и лепоте живота уз реке је од великог значаја како за речни, тако и за туризам Београда уопште, с обзиром да је сваке године на овом дешавању присутан велики број страних туриста и самих Београђана. Сава променада, место на коме ће се одржавати карневалски програм је за кратак период постала омиљена шетачка зона уз градске реке која својим богатим садржајем и перфектном локацијом привлачи велики број посетилаца. Град Београд, који је покровитељ карневала, са манифестацијама попут ове постаје водећа туристичка дестинација у Европи у коју долази све већи број туриста, из свих крајева света.