Karneval brodova 2017

13. Beogradski karneval brodova donosi bogat kulturno-umetnički program i odličan provod na rekama

Četvrtak 31. avg 2017.

cover image

Karneval brodova u Beogradu se organizuje 2. septembra, tačno između Brankovog mosta i mosta Gazela, a Savska promenada je mesto okupljanja. Tradicionalna manifestacija ima za cilj promovisanje reka koje teku kroz Beograd, Dunav i Sava, njihove potencijale, nautički turizam ali i podizanje ekološke i društveno odgovorne svesti o očuvanju reka i priobalja.


Beogradski karneval brodova organizuje Turistička organizacija Beograda, a za izdanje 2017 najavljuje sjajan provod kroz raznovrstan sadržaj. Osim smotre brodova i drugih plovnih objekata, posetioci će imati prilike da uživaju u bogatom kultuno-umetničkom, zabavnom i muzičkom programu. Padobranske akrobacije, skijanje na vodi, plesni performansi, koncerti poznatih bendova i brojna dešavanja očekuju publiku, dok će dečje igraonice i radionice sa mađioničarima i animatorima zabavljati najmlađe.


Gradski događaj koji u prvi plan ističe prednosti i lepote života uz reke je od velikog značaja kako za rečni, tako i za turizam Beograda uopšte, s obzirom da je svake godine na ovom dešavanju prisutan veliki broj stranih turista i samih Beograđana. Sava promenada, mesto na kome će se održavati karnevalski program je za kratak period postala omiljena šetačka zona uz gradske reke koja svojim bogatim sadržajem i perfektnom lokacijom privlači veliki broj posetilaca. Grad Beograd, koji je pokrovitelj karnevala, sa manifestacijama poput ove postaje vodeća turistička destinacija u Evropi u koju dolazi sve veći broj turista, iz svih krajeva sveta.