Belgrade Midnight Run

Уз питање "Колико добро познајеш Београд?" организатори најављују још занимљивији садржај за овогодишње издање ноћног маратона који се завршава одличном журком

Недеља 16. јул 2017.

cover image

Друга по реду поноћна трка коју организује Belgrade Urban Running Team се одржава 22. јула, а сви заинтересовани могу да се пријаве још данас, 16. јула у продавници Run'n'More. Почетак је заказан за 22:00 и читаво дешавање ће трајати до 04:00. Идеја организатора је да се поноћни маратонци одлично забаве и упознају Београд ноћу. Одличан спој спортског живота и градске забаве.


Belgrade Urban Running Team (BURT) промовише трчање као саставни део живота. Удружење је састављено од професионалних тркача и оних којима је трчање омиљени вид рекреације. Креативно замишљена, здрава унија позива све заинтересоване да се прикључе и трче ноћу кроз главне градске улице.


Почетак трке је тачно у поноћ 23. јула испред парка Мањеж. Учесници су обавезни да дођу по стартне бројеве од 21:00 до 23:00 у Академију 28. Ове године ће бити укупно 12 check point-а распоређених по центру града. Учесник има задатак да у најкраћем року обиђе 5 њему додељених контролних тачака, а на свакој ће добити наруквицу. Победник је онај маратонац који први стигне на циљ са пет наруквица. Учесници самостално одређују којим редоследом ће сакупљати наруквице и којом путањом ће трчати. Најкраћи пут (од старта, преко 5 check point-а до циља) за сваку комбинацију није краћи од 13км, а ни дужи од 16км. Све контролни пуктови се затварају у 01:30, а до циља се мора стићи пре 02:00. Освежење је овезбеђено за све ноћне маратонце, на сваком пункту. Како улице којима ће се трчати неће бити затворене, а ни прилагођене маратону, организатори позивају све учеснике да због своје сигурности поштују саобраћајне прописе. Након поноћног маратона се организује велика журка.


ПОВЕЗАНО