Belgrade Midnight Run

Uz pitanje "Koliko dobro poznaješ Beograd?" organizatori najavljuju još zanimljiviji sadržaj za ovogodišnje izdanje noćnog maratona koji se završava odličnom žurkom

Nedelja 16. jul 2017.

cover image

Druga po redu ponoćna trka koju organizuje Belgrade Urban Running Team se održava 22. jula, a svi zainteresovani mogu da se prijave još danas, 16. jula u prodavnici Run'n'More. Početak je zakazan za 22:00 i čitavo dešavanje će trajati do 04:00. Ideja organizatora je da se ponoćni maratonci odlično zabave i upoznaju Beograd noću. Odličan spoj sportskog života i gradske zabave.


Belgrade Urban Running Team (BURT) promoviše trčanje kao sastavni deo života. Udruženje je sastavljeno od profesionalnih trkača i onih kojima je trčanje omiljeni vid rekreacije. Kreativno zamišljena, zdrava unija poziva sve zainteresovane da se priključe i trče noću kroz glavne gradske ulice.


Početak trke je tačno u ponoć 23. jula ispred parka Manjež. Učesnici su obavezni da dođu po startne brojeve od 21:00 do 23:00 u Akademiju 28. Ove godine će biti ukupno 12 check point-a raspoređenih po centru grada. Učesnik ima zadatak da u najkraćem roku obiđe 5 njemu dodeljenih kontrolnih tačaka, a na svakoj će dobiti narukvicu. Pobednik je onaj maratonac koji prvi stigne na cilj sa pet narukvica. Učesnici samostalno određuju kojim redosledom će sakupljati narukvice i kojom putanjom će trčati. Najkraći put (od starta, preko 5 check point-a do cilja) za svaku kombinaciju nije kraći od 13km, a ni duži od 16km. Sve kontrolni puktovi se zatvaraju u 01:30, a do cilja se mora stići pre 02:00. Osveženje je ovezbeđeno za sve noćne maratonce, na svakom punktu. Kako ulice kojima će se trčati neće biti zatvorene, a ni prilagođene maratonu, organizatori pozivaju sve učesnike da zbog svoje sigurnosti poštuju saobraćajne propise. Nakon ponoćnog maratona se organizuje velika žurka.