Београдска бициклијада 2017

Београдска бициклијада заказана за недељу 14. мај под називом "Безбедни на бициклу"

Среда 10. мај 2017.

cover image

Традиционална Београдска бициклијада одржава се у недељу 14. маја под називом "Безбедни на бициклу", у организацији асоцијације "Спорт за све", под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда и генералног спонзора Кока-Кола.

Окупљање учесника на двоточкашима и медија почиње од 10 сати, када почиње програм на бини. У 11 часова, на знак директора манифестације, почиње лагана вожња уз стриктно поштовање инструкција саобраћајне полиције.


Бициклијада дугачка 15 км ће се возити на следећој траси: Македонска улица, Дечанска улица, Теразијски тунел, Бранкова улица, Бранков мост, Булевар Михајла Пупина, Кружни ток, Омладинских бригада, Јурија Гагарина, Мост на Ади, Радничка улица, а циљ је Ади Циганлији код централних спортских терена.


Доласком на први циљ, на бициклистичкој стази код Београда на води, започиње музички програм на бини, обраћање генералног спонзора, наградна лутрија за учеснике у којој су главне награде бицикли, туристичке и спортске награде, свим учесници ће бити послужени освежавајућим напитком, а за најмлађе је организован рекреативни програм.

Програм се завршава око 13:30 часова када се манифестација наставља вожњом до Аде Циганлије, где ће бити организован рекреативни програм.