Гардијан "открио" Србију и Београд

Лондонски дневни лист у размаку од две године види Србију и њену престоницу као дестинацију која се мора посетити

Петак 31. мар 2017.

cover image

На листу 10 земаља које обавезно треба посетити, лондонски Гардијан уврстио Србију, констатујући да је Србија земља са пријатељски настројеним домаћинима, веома занимљиве историје и културе, одличне хране и наравно ракије. Београд, Авала, Фрушка гора, Петроварадин, Копаоник - само су неке од понуђених дестинација у Србији, за коју Гардијан каже да је "неоткривени драгуљ Балкана".


Пре мање од 2 године, исти лондонски лист је писао о Београду и пројекту "Београд на води" - инвестиције вредне 3.5 милијарди евра. Описујући Београд, лондонски дневник подсећа да је престоница Србије на ушћу две велике европске реке - Саве и Дунава, као и да има дугачку историју која подразумева ратове, рушења и поновна дизања.

И док странци "откривају" Србију и Београд, Београђани су одавно свесни квалитета свога града. У томе се посебно истичу они који су посећивали европске и светске престонице и враћајући се из њих, увек наглашавали предности Београда као што су разноврсност, храна, провод и на првом месту - људи.