Gardijan "otkrio" Srbiju i Beograd

Londonski dnevni list u razmaku od dve godine vidi Srbiju i njenu prestonicu kao destinaciju koja se mora posetiti

Petak 31. mar 2017.

cover image

Na listu 10 zemalja koje obavezno treba posetiti, londonski Gardijan uvrstio Srbiju, konstatujući da je Srbija zemlja sa prijateljski nastrojenim domaćinima, veoma zanimljive istorije i kulture, odlične hrane i naravno rakije. Beograd, Avala, Fruška gora, Petrovaradin, Kopaonik - samo su neke od ponuđenih destinacija u Srbiji, za koju Gardijan kaže da je "neotkriveni dragulj Balkana".


Pre manje od 2 godine, isti londonski list je pisao o Beogradu i projektu "Beograd na vodi" - investicije vredne 3.5 milijardi evra. Opisujući Beograd, londonski dnevnik podseća da je prestonica Srbije na ušću dve velike evropske reke - Save i Dunava, kao i da ima dugačku istoriju koja podrazumeva ratove, rušenja i ponovna dizanja.

I dok stranci "otkrivaju" Srbiju i Beograd, Beograđani su odavno svesni kvaliteta svoga grada. U tome se posebno ističu oni koji su posećivali evropske i svetske prestonice i vraćajući se iz njih, uvek naglašavali prednosti Beograda kao što su raznovrsnost, hrana, provod i na prvom mestu - ljudi.