Najbolji predlog za boravak u gradu

Bilo da ste dan ili svaki dan u gradu ova aktivnost vas zove

Petak 30. jul 2021.

cover image

Dajte krv! Da, dajte krv. Ovo je poziv koji se ne odbija.

Zdravom čoveku treba sve bolesnom samo jedno. Čuveno i često spominjano tek kada sve želje spadnu na jednu. Jedan klik vas deli od rasporeda ekipa za dobrovoljno davanje krvi u Beogradu. Odaberite najpogodniju lokaciju, zavrnite rukav i sa širokim osmehom podarite nekome drugu šansu za život.

Godišnji odmori u jeku, visoke temperature, opušteniji način života i druge letnje čarolije ne idu na ruku Institutu za transfuziju krvi Srbije. Usled svega rezerve krvi su dramatično smanjene. Poseban apel se odnosi na davaoce krvnih grupa 0+ i 0- jer njihovih zaliha gotovo da nema.

Pozivaju se svi zdravi građani, sugrađani i gosti grada, starosti od 18 do 65 godina da posete neku od ekipa na terenu ili direktno Institut za transfuziju krvi od 07:00 do 19:00.

Hajde danas da spasemo jedan ljudski život. Hajde. Brzo!

Jedna jedinica krvi spašava tri života. Muškarci mogu dati krv četiri puta godišnje, žene tri. Samo tri od 100 stanovnika Srbije su dobrovoljni davaoci. Ovog leta menjamo statistiku i činimo tako malo, a tako mnogo za ljude kojima život visi o koncu.