Proleće u Beogradu 2019

Čekanje se isplatilo! Najzanimljivije godišnje doba je konačno stiglo u grad

Petak 22. mar 2019.

cover image

Proleće je počelo 20. marta tačno u 22:58 i trajaće sve do 21. juna kada zvanično počinje leto 2019. U noći između 30. i 31. marta se prelazi na letnje računanje vremena i tada će se kazaljke na satu pomeriti za jedan sat unapred. Jedino se oni sa alergijama ne raduju novom godišnjem dobu. Za sve ostale počinje prava fešta.

Proleće u Beogradu je razlog za gužvu u parkovima, gradskim šumama i svugde gde je moguće biti sa prirodom na ti. Istovremeno, trka za najbolje mesto u ugostiteljskim baštama postaje ozbiljan sport. Brojni su turisti koji će ovog proleća doći da upoznaju i grad i stanovnike grada. Sada, kada više nema snega i ledenog vremena sve se čini lakše. I bolje.

Proleće jednako Uskrs. Pravoslavni vernici će Uskrs 2019 proslaviti 28. aprila. Vest koju svi zaposleni čekaju su neradni dani u aprilu. Zbog jednog od najvećih verskih praznika se neće raditi od 26. do 29. aprila.


Proleće je period sređivanja. Života, garderobe, loših navika. Pre nego što se bacite na estetska renoviranja, obratite pažnju na sopstvenu unutrašnjost. Pokrenite se. Aktivirajte mišiće. I lagana šetnja se računa. Čitav svet će doći u prestonicu Srbije 14. aprila, a razlog je 32. Beogradski maraton. Uz malo pripreme, eto vas na naslovnim stranama među učesnicima Trke zadovoljstva. Zdravlje računa svaki korak.

Proleće je veoma važno doba za Beograd. Bogatim programom za sve generacije će se od 16. do 19. aprila obeležiti Dani Beograda, manifestacija koja datira od 2003. Sadržaj će biti potpuno besplatan, a u ponuda će obuhvatiti apsolutno sva interesovanja. Biće i svečano i zabavno. Tipično beogradski.

Proleće donosi još više gradskih događaja. Svaki dan u Beogradu će tokom cele sezone biti savršen. Koncerti, predstave, radionice, izložbe, sportske manifestacije, turističke šetnje i sve što možete da zamislite je na korak od vas. Uz dobro raspoloženje su neophodne tačne informacije o dešavanjima. Sada kada znate šta sve možete, jedino je pitanje da li hoćete. Ne dozvolite prolećnom umoru da vas pobedi.