Moskovski cirkus na ledu

Spektakularne akrobacije na ledu

Ponedeljak 08. jan 2018.

cover image

Moskovski cirkus na ledu se organizuje 15. januara od 20:00 u Sava centru. Velika dvorana će ugostiti vrhunsku plesnu trupu sa istorijom postojanja dužom od polovine veka, a koja je deo "Moscow Nikulin" cirkusa. Umetničke akrobacije na ledu donose cirkusku atmosferu i sve njene elemente je do sada videlo više od 200 miliona gledalaca u preko pedeset država. Premijerno gostovanje u Beogradu je manifestacija kojom će biti oduševljena publika svih uzrasta.


Poznati ruski režiser Arnold Arnold se 1962. godine upustio u eksperimentalni projekat sa idejom da spoji film, vrhunske umetnike, akrobacije i cirkus u jedinstveno izvođenje. Premijera "Moskovskog cirkusa na ledu" je usledila dve godine kasnije. Četrdeset sedam umetnika je uz veliku tehničku podršku, muzičare i direktore briljiralo 16. oktobra 1964. godine. Već prva turneja je bila rasprodata, a ova trupa je apsolutno pomerila granice umetnosti kroz zabavu.


Nakon što je kreativni direktor i pokretač projekta preminuo, njegovo mesto 1969. godine preuzima Natalija Abramova. Prvenstveno je radila na razvijanju umetnika, zatim kao vodeći izvođač, a od 1999. je menadžer i umetnički direktor. Za sve godine pod vođstvom Natalije, trupa je osvojila brojne nagrade i priznanja širom sveta. Prepune sale dokazuju da umetnost koja čuva tradiciju i razvija nove forme ima publiku na celom globusu.


POVEZANO