Krcko Oraščić balet na ledu

Najbolji klizači iz Rusije gostuju u Beogradu

Subota 02. dec 2017.

cover image

Balet na ledu "Krcko Oraščić" se igra 6. decembra od 21:00 u Sava centru. Ruski državni balet iz Sankt Peterburga će izvesti spektakularnu predstavu. Ovo je prva grupa u svetu koja je u baletskim kostimima izvela predstavu na ledu. Klasična umetnost na drugačiji način je već osvojila najveće bine širom sveta, a sada publika u Beogradu ima prilike da uživa u fantastičnom događaju.


Ruski državni balet, koji je 1967. godine osnovao Konstantin Bojarski, predstavlja naslednika tradicionalne škole klasičnog baleta iz Sankt Peterburga. Poslednjih godina ga predvodi poznati umetnički direktor Konstantin Rasadin. Ovaj zaslužni umetnik u Rusiji je nekadašnji član baleta "Marinski" i bivši solo igrač koji je u toku karijere osvojio brojna priznanja i prestižne nagrade. Muzički direktor je istaknuti ruski dirigent Leo Korkhin.

Aktuelna baletska trupa među svojim članovima ima oko dvadeset igrača koji su nosioci titule "Majstor sporta Rusije", a koja se osvaja nakon niza pobeda na ruskim i internacionalnim takmičenjima u umetničkom klizanju. Olimpijski šampioni, vrhunski sportisti - Ljudmila Belousova, Aleksej Ulanov, Ljudmila Smirnova i mnogi drugi su u toku svoje karijete bili članovi ovog baletskog udruženja.


"Krcko Oraščić" se izvodi od 1995. godine. Klasičan balet na ledu je gostovao u Kini, Americi, Kanadi, Nemačkoj, Španiji, Grčkoj, Irskoj, Koreji, Portugalu, Švajcarskoj, Južnoj Americi i mnogim drugim državama. Uživaju veliku medijsku popularnost i uvek se o njima piše u superlativu.


POVEZANO