Otkrivamo: Šta raditi u Beogradu kada pada kiša

Mogućnosti za kvalitetno proveden dan su brojne, odaberite najbolju zabavu dok vlada kišno vreme

Nedelja 19. nov 2017.

cover image

Umesto sa ustaljenim društvom, popijte kafu sa kneginjom Ljubicom. Sjajna monodrama "Na kafi kod kneginje Ljubice" predstavlja bračnu romansu i brojne zaplete, probleme iz doba Kneza Miloša Obrenovića i još mnogo toga. Konak kneginje Ljubice Obrenović u centru grada je adresa za kafu u drugačijem maniru.


Kvalitetna muzika je uvek pravi izbor. Zimska klupska sezona u Beogradu obiluje odličnim žurkama i gostovanjima poznatih izvođača. Koncertni repertoar ne zaostaje ni najmanje, naprotiv, ovaj period nam donosi brojna svetska imena na beogradske bine. Ako vas kiša obeshrabri, budite sami svoj di-džej i pozovite društvo, napravite žurku i laganu večeru po sopstvenom ukusu, provod je zagarantovan.

Kada ste poslednji put bili u pozorištu? Nemate kad, sve znamo. Za ovu aktivnost vam nije potrebno društvo tako da i izgovor "nemam sa kim" pada u vodu, tačnije kišu. Da li ćete odabrati alternativna ili klasična pozorišta, na vama je ali svakako izdvojite vreme i uživate u predstavi.


Sajam knjiga u Beogradu se završio i sigurno ste pazarili novo štivo. Ne čekajte tople dane na plaži - knjigu u ruke, ušuškajte se u mekano ćebe, a kiša neka pada koliko god želi. Više preferirate sedmu umetnost? Sada je pravo vreme za filmski maraton. Nestpljivo se čeka premijera filma "Star Wars: Poslednji džedaji" zakazana za 13. decembar, a kišno vreme je odličan izgovor da se distancirate od spoljnog sveta i prepustite filmskoj magiji.


Šetajte. Nećete porasti, nažalost, ali ćete izbaciti negativnu energiju i pročistiti misli. Uvedite ovo kao novu naviku i cenite vreme izdvojeno samo za sebe. Možete da pozovete i dragu osobu da vam se pridruži, zajednička aktivnost više učvršćuje odnos. 

Odlazak u escape room je najpopularniji vid aktivne zabave u Beogradu ali i celom svetu. Društvena igra u kojoj za 60 minuta morate da rešite zadatke, pronađete izlaz i otkrijete velike misterije zahteva koncentraciju, inteligenciju i timski duh. Izazov za najhrabrije se odvija u posebnim sobama, sami birate da li želite da posetite "Kafanu Jugoslavija", postanete "Robin Hood i Voodoo Tales", otkrijete "Teslin genijalni um" ili je "Agent 00X" ono što vas pokreće. Aktiviranjem panik tastera moćete prekinuti igru u svakom trenutku. U centru grada se nalaze dve odlične zone ovakvog provoda - EscapeMania i Adrenalin Escape Rooms.


Naučnici su nedavno došli do neverovatnog otkrića. Naime, tema istraživanja je bila kako što manje pokisnuti na kiši, a otkrili su sledeće - trčite što brže do prvog zaklona. Zahvaljujući novom podatku, sada su nam mnoge stvari jasnije. Šalu na stranu, manje ćete pokisnuti, tvrdi italijanski fizičar Franko Boči, ako trčite okrenuti leđima vetru, a figura čoveka igra ključnu ulogu.